Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Kuře pečené se "španělákovou" omáčkou-MOOC DĚKUJI ELIZE

0.0
Kuře pečené se "španělákovou" omáčkou-MOOC DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 kuře 200 g uzeného masa 2 kyselé okurky 2 vajíčka uvařená natvrdo 1 cibule 1 stroužek česneku špetka kmínu špetka muškátového květu 1/2 lžičky pepře 1 lžička sladké papriky 1 lžička majoránky máslo 200 ml vývaru 250 ml smetany ke šlehání 2 lžíce hladké mouky střik octa kostka cukru sůl

Postup přípravy

Postup
Uzené, cibulku, kyselé okurky a vajíčka natvrdo nakrájíme na velmi malé kousky. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu a drceného kmínu.
Směs nasypeme do zapékací misky, kterou jsme vymazali máslem. Na ni položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a posypali mletou sladkou paprikou, rozemnutou majoránkou a pepřem. Podlijeme vývarem a na každý díl kuřete položíme plátek másla. Za pravidelného podlévání pečeme asi hodinu.
Upečené kousky kuřete vyjmeme a udržujeme v teple.
Směs z pekáčku přendáme do kastrůlku, vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou a prosmahneme. Zalijeme vývarem a prováříme asi 20 minut. Zastříkneme octem, doladíme kostkou cukru a zalijeme šlehačkou. Dochutíme solí a pepřem, je-li potřeba.
Podáváme s knedlíkem, rýží či těstovinami.

Poznámka
Pokud zbyde omáčka, je výborná s těstovinami a posypaná sýrem.

Uzené, cibulku, kyselé okurky a vajíčka natvrdo nakrájíme na velmi malé kousky. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového květu a drceného kmínu

Na ni položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a posypali mletou sladkou paprikou, rozemnutou majoránkou a pepřem.

Podlijeme vývarem a na každý díl kuřete položíme plátek másla. Za pravidelného podlévání pečeme asi hodinu.

UPEČENÉ KUŘE

ZAHUŠTENÁ OMÁČKA,JÁ KUŘE NECHALA STRANOU

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 3. 10. 2013, 13:18
(Y)
Bejdulina 3. 10. 2013, 12:34
Bezva recept,fakt výborný,to pečené je pořád stejné,ale tohle je zase nějaká změna, (Y) (Y) (Y)děti co soustu to říkaly Ňam,ňam.... |:o)tak díky za recept (L) (L)Věra
Verbatin 23. 5. 2011, 20:12
(Y) (Y) (Y) vařila jsem a opravdu je to moooc dobré | |:o)
Boňule 11. 5. 2011, 13:19
Tak v neděli jsem k obědu vyzkoušela tento Váš recept, a pro velký úspěch bych mohla dnes vařit znovu. Fakt výborné, rychlé, snadné!! Díky za receptík!! (clamp) (Y) (F)
hvezdamodra 11. 5. 2011, 19:26
@Boňule SUPR DĚKUJI :-) :-) :-)
lidare 8. 5. 2011, 22:02
(Y)to může být výborné,určitě vyzkouším (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie